Snarveier

Før du starter

Det finnes mer enn 4000 universiteter i USA og ved de aller fleste vil du ha mulighet til å få støtte fra Lånekassen. Siden det er så mange ulike universiteter, er det viktig at du tenker igjennom hvordan du ser for deg din studiehverdag, og hva slags ønsker du har for studie og studiested.

Ikke fokuser for mye på de skolene man har hørt om i filmer, men vår åpen for at “your right fit” kanskje er en skole ikke så mange vet hvor er.
EducationUSA vet at det finnes en skole der ute som er riktig for deg!

Vi anbefaler å begynne søknadsprosessen minst ett år før du har tenkt å begynne på college.

Få oversikt over alle skoler

Siden det finnes flere tusen universiteter, anbefaler vi å bruke ulike søkemotorer for å lære mer om skolene.

Den største søkemotoren er CollegeBoard sin Big Future oversikt, hvor man kan sette kriterier for hvordan ditt universitet bør se ut. Vi anbefaler denne søkemotoren for når du skal finne skoler i USA

Se nettsiden til Collegeboard.

Anbefalte kriterier:

 1. Type of School:
  1. 2-year og 4- year: 2-årig er skoler som er Community College,    Junior college etc som tilbyr de første to årene av en fireårig bachelor. 4-årig vil tilby alle fire årene for å oppnå en bachelor.
  2. Public or Private college and university kan ofte være forskjell i pris og størrelse. Noen trekk: Private er dyrere, mer stipend og ofte mindre i størrelse, mens Public er ofte rimeligere, færre stipend men større i størrelse.
 2. Location:
  1. Stat eller område, hvor vil du studere?
 3. Campus and housing:
  1. Setting: Skal universitetet være i en storby, i en forstad eller litt mer landlig?
  2. Residential or Commuter Campus: Skal dine medstudenter bo on- eller off-campus? Skal det være drom/dormitory tilbud til deg?
 4. Majors:
  1. Hva vil du studere? Tips: juster behovet til å være Want i stedet for Must Have om du får opp få forslag på universitetet – da vil listen foreslå skoler som har lignende navn på sine Majors.
 5. Sports and Activities:
  1. Om du vil drive med idrett på høyt nivå eller for gøy? Sett inn idretter du vil at skolen skal tilby.
   Ønsker du College Football på lørdager og tailgating bør du sette opp Men’s Football og skolen vil ha campus spirit.
 6. Paying:
  1. International student: Marker denne boksen for å opp forslag til universiteter som tilbyr stipend. OBS! Ikke sikkert alle skoler har gitt riktig informasjon til CollegeBoard, dobbeltsjekk alltid på skolens nettside.

Collegeboard vil nok foreslå skoler du sikkert ikke har hørt om før, og det kan være bra! Sjekk universitetets nettside, sosiale medier og kanskje noen videoer på Youtube – tror du at du kan trives på den campusen?

Du kan lagre søkene dine og enkelte universiteter på CollegeBoard hvis du lager en konto, så slipper du å huske hvilke skoler du var mer interessert i.

Tenk finansiering

Studier i USA er kjent for å være dyrt, og det har dessverre har det blitt dyrere de siste 20-30 årene. Nordmenn er heldige som har Lånekassen, men det finnes flere måter du kan gjøre det rimeligere på.

Les våre åtte tips til hvordan du får råd til å studere i USA her.

II. Finn ut hva som er viktig for deg

Storby eller mindre by? Strand eller fjell? Her er en liten guide som gjør det enklere for deg å finne ut hva du bør se etter

Les mer

III. Gjør studiene rimeligere

Studier i USA kan være dyrt, men det finnes også enkle tips på hvordan du kan gjøre det rimeligere!

Les hvordan

2. Skriv din søknad

Søknaden for studier i USA kan virke overveldende, se vår oversikt under for å gjøre det enklere!

Les mer