10 tips for college besøk i USA

Har du lyst til å besøke colleges i USA? Les våre tips!

Snarveier

Lurer du på hva man skal se etter når man besøker drømme universitetet i USA? Les mer om tips fra en student som selv har besøkt flere colleges i USA.

1. Sjekk ut dorms på campus!

Størrelsen og plasseringen av hyblene på campus er en viktig del av studentlivet, man skal tross alt bo der opptil fire år. Hvordan standarden er der man skal bo, om det er enkel/dobbel eller f.eks firemanns-rom kan være greit å vite når man besøker. Bor de fleste på campus, eller off-campus i leiligheter?

Her kan man gjøre det så koselig som man bare vil!

2. Delta på en forelesning!

Her skal man bruke mesteparten av studiehverdagen, så det at klasserommene er slik man ønsker dem. Om klasserommene er store eller små kan gi et inntrykk for hvor store klasser det er og om det er lav eller høy student:professor ratio. Hvor mange er det i klassene du skal ta?

Test ut livet som student

3. Test spisestedene

Mat er en viktig del av rutiner og hverdagen, så finn frem til de nærmeste og mest populære spisestedene på campus. Finn også ut om studiestedet bruker meal plans/swipes for å betale for maten på campus. Er du vegetarianer, eller allergisk bør du kanskje spør hvor du kan spise?

4. Besøk treningsanleggene

Om man er interessert i trening og idrett, er det lurt å sjekke ut om det er noe treningsanlegg på campus og om kvaliteten er slik man ønsker det. Er det gratis, hvor lenge har de åpent, har de timer du kan ta? Arrangerer skolen ski/fjell/opplevelse-turer? Hva med intramural idretter, arrangerer de turneringer som du kan delta i?

Spesielt de universitetene som fokuserer mye på idrett har ofte store og moderne treningsanlegg

5. Stikk innom studentsenteret for en prat

Studentsenteret har som regel hovedansvaret for de fleste arrangementer og mye av et sosiale på skolen. Derfor er det ekstra viktig å stikke innom for å få en følelse av det sosiale livet på universitetet. Har de en klubb eller organisasjon du kan delta i?

Det er ofte populært å delta i student organisasjoner!

6. Finn ut mer om studieretningene som interesser deg

Besøk de ulike departementene for diverse majors. En slik prat hjelper med å få en forståelse for hva slags fag som kreves innenfor den major du ønsker. Virker fagene spennende? Kan du kanskje studere mer enn bare ett fagfelt?

Det er mange studieretninger å velge mellom og man må ofte ikke bestemme seg for hvilken før andre eller tredje året på studiene

7. Snakk med nåværende studenter

Prøv å få en forståelse for hvordan hverdagen på universitetet er og spør spørsmål om temaer du ønsker å lære mer om. Trives de? Hva gjør de i helgene?

8. Møt med relevante professorer

Professorer som underviser et fag innenfor ønsket studieretning kan gi mye informasjon om hvordan fagene på universitetet er lagt opp og om studiene er krevende.  

9. Få en insight om admissions prosessen

Møt med en admissions advisor på universitetet for å få en bedre forståelse av hva som kreves som student for å kunne søke på skolen. Bli kjent med de ulike testene (SAT, ACT, TOEFL, osv.) skolen krever for å søke. Dette gjør det enklere når du faktisk skal sende søknaden din!

10. Avtal møte med financial advisor

Det kan være nyttig å møte med en financial aid administrator for å få informasjon om priser og  rådgivning om hvordan man kan søke på ulike stipender.

Informasjon man bør ta med seg videre:

  • Kursplanfra fag man er interessert i og har lyst til å lære mer om  
  • Brosjyrer om financial aid og stipender (scholarships and grants)
  • Forandringer i noen av potensielle majors
  • Tall på hvor mange som fullfører studiet og hvor mange som får relevante jobber etter graduation. Finnes det andre nordmenn?