Snarveier

Forsikring

Om du får støtte av Lånekassen for studier i USA, er du automatisk medlem i folketrygden (HELFO). Dermed har du rett til å få refundert kostnader for helsetjenester.

I tillegg til HELFO, anbefaler vi at du også kjøper ekstra forsikring, slik at du er sikret om noe skulle skje. Er du medlem i ANSA, vil du få mulighet til å kjøpe helse-, innbo- og reiseforsikring, som er best for deg.  Det finnes også andre forsikringer der ute, så sjekk hva som passer best for deg.

Hvis skolen din ber deg om å kjøpe deres helseforsikring, anbefaler vi at du først søker om en waiver (unntak). Før du sender inn waiver, anbefaler vi at du leser det som står på DIKU  sine sider om helseforsikring i USA. Nederst på denne siden finner du et dokument som du kan legge med din søknad om å waive kravet om helseforsikring.

Om skolen ikke lar deg søke om unntak, anbefaler vi at du spør hva den mest rimelige forsikringen skolen tilbyr er. Du trenger nemlig ikke å betale mye for forsikring i USA, hvis du allerede har HELFO og en ekstra forsikring (f.eks den ANSA tilbyr).

Les hele vår artikkel om helseforsikring i USA. 

Førerkort i USA

Regler for førerkort i USA avhenger av staten du skal reise til, men i flere stater har du bare lov til å bruke norsk førerkort i 45 dager. For mer informasjon om førerkort og hvordan du søker, se her: Driving in the United States

Jobbe mens du studerer

Som J-1 eller F-1 visum har du ikke lov til å jobbe mens du studerer i USA, bortsett fra noen unntak som on-campus, OPT, CPT etc.

Hva lurer du på? Send oss en Facebook melding!