Hva gjør jeg om jeg er for sent ute?

Heldigvis finnes det fortsatt muligheter! Det er flere universiteter som lar deg søke frem til mai-juni, og som ikke krever opptaksprøver.

Community Colleges er et veldig bra alternativ som ofte har sen søknadsfrist og ingen krav om opptaksprøver. Les mer om Community Colleges her…

Visste du forresten at du ofte kan søke “Spring Admission” på et universitet? Det betyr at de har to opptak i året. Mest vanlige er høsten, men flere skoler lar deg også søke om opptak til våren.

Når er søknadsfrister?

Søknadsfrister på universitetene variere mye, men som oftest vil de skolene som er vanskeligst å få opptak på ha tidligst søknadsfrist. De tidligste fristene vil være fra november til januar og mange universiteter vil ha frister frem til mars.

Det finnes universiteter som har rullerende opptak frem til mai-juni, som betyr at de ser på søknaden din så snart du sender den inn.

Vi anbefaler at du søker så snart du ønsker å studere i USA, slik at du rekker å søke om studentvisum innen studieåret begynner.

Tips: sjekk om du må søke innen en viss dato for å kvalifisere til stipend!

Når må jeg starte søknadsprosessen?

Vi anbefaler å starte 1,5 år til 1 år i forveien for å ha mulighet til å søke på de beste skolene. Det er fordi du ofte må ta SAT eller TOEFL tester, som ikke tilbys så ofte.

Det er også lurt å tenke nøye igjennom hvor du ønsker å studere, og undersøke dine muligheter godt.

For å starte søknadsprosessen anbefaler vi at du deltar på våre arrangementer, bestiller veiledningstime, følger amerikanske colleges or universiteter du er interessert i på sosiale medier – da vil du være bedre forberedt på å søke på universiteter.  

Hva er SAT og ACT?

Veldig mange amerikanske læresteder har opptakstesten SAT eller ACT som del av sine opptakskriterier til Freshman Year (første året av en bachelorgrad).

Testene måler din kunnskaps i matte, lesing, skriving, forståelse, og naturfag (ACT) og gir universitetene en indikasjon på om du er klar for studier ved deres college.

Les mer om testene her.

Hva er TOEFL?

TOEFL er den mest anerkjente og brukte engelsktesten og måler ikke-engelskspråklige studenters evne til å bruke og forstå engelsk på universitetsnivå. Kravet for minimum resultat varierer fra skole til skole. IELTS eller Duolingo English Test er andre alternativer til disse testene, les mer om det her.