Snarveier

De siste årene har språkreiser rundt om i verden blitt svært populære blant unge. Det gir deg en unik mulighet til å bli bedre i et språk. Det å praktisere språk er noe annet enn å bare lære teorien på skolen. 

Gir deg en fordel

Om du allerede har vært på, eller vurderer å dra på språkreise i USA, vil dette gi deg en fordel. Dersom du allerede har vært på språkreise i USA, vil det være enklere å avgjøre om man virkelig ønsker å ta utdanningen sin der også.

Det er naturligvis ikke det samme å være noen uker i et annet land, som det er å ta en hel utdanning der. Du har likevel erfaringen, og dette kan gi deg en uvurderlig innsikt i landet du planlegger å tilbringe flere år i.

Ikke nødvendig

Selv om mange opplever det å ha vært på språkreise i USA som en fordel når de skal søke utdanning i USA, er det ikke et krav. For enkelte er det å kaste seg ut i noe, uten særlig erfaring perfekt for dem. 

Dersom du likevel er usikker på om det kan passe deg, kan det være lurt å dra på språkreise i USA en sommer. Da får du testet deg i språket og omgivelsene, og finner forhåpentligvis fort ut av om det er aktuelt for deg eller ikke. 

Søk høyere utdanning

Uavhengig av om man allerede har vært i USA eller ikke, er det mange som har et ønske om å studere og ta høyere utdanning utenfor Norge. EducationUSA er din offisielle kilde til informasjon om studier i USA, og vi ønsker å være en plattform der du enkelt finner all informasjon du trenger. 

Finn ditt drømmecollege

USA er av mange kjent for sine gamle og anerkjente universiteter og colleges. Fordi det er et stort land med svært mange innbyggere, er det også mange skoler å velge mellom. Hvor vanskelig det er å komme inn på de ulike skolene varierer veldig, og derfor kan de fleste komme inn på et utdanningsløp uavhengig av karakterer og akademisk nivå. 

Når du skal velge den skolen du ønsker å gå på, må du først velge om du vil gå på college eller universitet. Dersom du ønsker et lengre studieløp med både bachelor og master, kan et universitet være et godt alternativ. Universitetene fokuserer på master- og doktorgrader.

Ønsker du kun å ta en bachelorgrad, vil det i mange tilfeller kunne være lurt med college. Til tross for at de ulike skolene går under forskjellige begreper, er college og universitet i all hovedsak det samme. Forskjellen mellom dem er er hvilke utdanningsløp de fokuserer på. 

Likevel varierer begge veldig i størrelser og noen universiteter kan være mindre enn noen colleges. I all hovedsak bør du først se på hva du ønsker å studere for så å velge hvor og på hvilken skole. 

Velg riktig sted

Liker du strender og sol hele året? Da er kanskje en skole på vestkanten eller sør på østkysten et riktig valg for deg. Foretrekker du derimot storbylivet, med full fart og mye liv, er kanskje et universitet i Chicago, Boston, New York, eller en annen storby et bedre alternativ. 

Selv om det er de stedene nevnt over som er mest kjent, er USA et svært stort land med mange fantastiske destinasjoner. Du har dermed muligheten til å velge mellom utrolig mange ulike skoler og steder.

Kanskje ønsker du å gå på skole på et mindre sted der “alle kjenner alle”, fremfor en stor by. Opplev sjarmen med en typisk amerikansk by i innlandet eller sjekk om snørike Alaska eller Minnesota er noe for deg? Elsker du høst og tykke gensere vil det å utforske andre steder kunne gjøre at du ender opp med å finne ditt drømmested.

Uansett hvilke preferanser du har, vil du ved å ta en utdanning i USA ha mange alternativer å velge mellom. Den beste måten å finne ut av hva som passer best for deg, er å gjøre god research på forhånd. Dette kan vi hjelpe deg med.

Vi hjelper deg med valget

Vi hjelper deg gjerne med å finne ut av hvilken skole i USA som passer deg best. Om du skulle trenge hjelp til å søke, kan vi også bistå deg med dette. Ta gjerne kontakt med oss for mer informasjon. Vi gleder oss til å høre fra deg!