Snarveier

Vi kjenner alle til “The Big Apple”, byen der alle kan lykkes – en by med uendelige muligheter. For deg som ønsker å studere i USA, er New York et fantastisk sted å velge.

Studer i USAs største by

Anerkjente og populære New York er både USAs største by, i tillegg til å være en egen delstat. Delstaten har i alt rundt 20 millioner innbyggere og rundt 27 universiteter og colleges. 

Byen New York er en av USAs ledende sentre for kunst og kultur, og ikke minst utdanning. I tillegg har byen et rikt kulturliv med mye å utforske, blant annet Metropolitan Museum of Art som hvert år arrangerer den store Met-gallaen. Også Metropolitan Opera og The New York City Ballet vil gi deg opplevelser helt utenom det vanlige. 

Studer i Byen

Dersom du ønsker å studere i New York, er Columbia University det perfekte valget. I tillegg til å være svært sentralt plassert, er denne skolen en av de mest prestisjefylte i hele USA. Siden 1754 har skolen vært ledende innen utdanning og skolen har omtrent 4000 akademiske ansatte. 

I motsetning til en rekke andre Ivy league skoler, fokuserer Columbia i hovedsak på bachelorgrader. Man kan også ta enkelte doktorgrader ved en tilhørende skole. 

Studer utenfor byen. 

Om du ønsker å ta høyere utdanning eller videre studier, er mulighetene mange for norske studenter i New York – byen som aldri sover. Både utenfor sentrum av New York, og lenger ut i delstaten, er det mange skoler å velge mellom for deg som ønsker å studere litt utenfor byen. Hvor du velger å ta studiene dine, bør baseres på hvilken skole som tilbyr best studieløp innen det du ønsker å få en utdanning innen. 

Skriv søknad

Det å søke på en skole i USA for å studere i New York, kan fort virke svært omfattende. Prosessen er mer komplisert enn den vi er vant med i Norge, og det holder rett og slett ikke bare med et høyt karaktersnitt. Skolen vil vite hvem du er, og dette gir deg muligheten til å vise skolen at du er mer enn bare gode karakterer.

Søknaden består av flere deler, men særlig det personlige essayet ditt har mye å si, og noen steder vil også SAT/ACT-resultatene være viktige

SAT eller ACT

Disse testene gjennomføres av alle High School elever som ønsker å studere videre på college eller universitet.

Når en skole ser på SAT-testen din blir du vurdert etter de ulike delene av testene, ulike fagtester og din personlige tekst. Scorer du dårlig i et fag, vil dette påvirke ditt totale resultat. SAT-testen gir deg også minuspoeng for hver feil du gjør.

Ved en ACT-test blir resultatene dine vurdert i sin helhet, på denne måten kan du gjøre det bra til tross for at du ikke er god i alle fagene. I denne testen får du heller ikke minuspoeng. ACT fokuserer videre på kritisk tenkning innen vitenskap, noe SAT ikke gjør. 

Personlig essay

Denne delen av søknaden handler om å gi skolen du søker på en idé om hvem du er som person. Temaet for teksten baseres på en handling eller et spørsmål stilt av universitetet eller colleget du søker hos. 

Her har du sjansen til å fortelle skolen hvem du er, hvordan du er unik og annerledes, og hvorfor du vil være et godt tilskudd til campuset deres. 

Ikke send samme tekst til flere skoler, dette vil universitetet rask legge merke til. Ta i mot innspill fra de du har rundt deg for å gjøre essayet ditt så velskrevet som mulig. Men husk, det er deg teksten skal handle om, så ikke skriv den om med noen andres ord.

Ønsker du å studere i New York? Kontakt oss i dag, så hjelper vi deg med søknaden eller eventuelle spørsmål.