Snarveier

Det å studere i utlandet tar seg svært godt ut på CV-en din, i tillegg til at det gir deg en opplevelse for livet. Ved å oppleve en helt annen kultur mens du studerer i utlandet, får du en helt unik forståelse av verden. 

Lær masse!

Mange norske studenter ønsker å gå på universitet i USA. Uansett hvorfor du kunne tenke deg å ta utdanning i USA, kan Education USA hjelpe deg gjennom hele prosessen. 

Vi har gjort det enkelt, slik at du uten unødvendige utfordringer kan gå på universitet USA. 

Velg ditt drømme-college

Kanskje du har sett en film der handlingen foregår på Harvard? Eller lest om Brown i en bok? Mulighetene for studier i USA er uendelige. Vi hjelper deg å gjøre drømmen til virkelighet. Finn ditt drømme-college eller universitet, send inn en søknad og vent på svar!

Når du skal velge det studiestedet som passer deg best, er det flere faktorer som spiller inn. Tenk på dette så blir det lettere for deg å velge riktig skole:

  • Pris
  • Sted
  • Offentlig eller privat
  • College eller universitet

Ulike priser

Hvor mye det koster å studere i utlandet varierer mye i forhold til hvor du ønsker å studere, dette omhandler både levekostnader og pris på de ulike skolene. Forskjeller i kostnader varierer ikke bare fra land til land men også de ulike statene og byene innad i hver stat. 

Prisen på college og universitet varierer veldig men i de fleste tilfeller er community college det billigste alternativet. Det fine med dette er at man har mye å velge mellom, noe som betyr at de aller fleste vil kunne finne et sted som passer deres budsjett og ønsker. 

Det finnes flere muligheter for å få stipend og/eller deler av utdanningskostnadene dekket av steder som blant annet Lånekassen. Les deg opp på ulike skolefond og finansieringsmuligheter, slik at du har kontroll på hvilke steder du kan søke i henhold til budsjettet ditt. Du kan lese mer om dette her. 

Sted

Liker du deg best på stranden i varmt vær, på fjellet med snø, eller kanskje i en storby? Velg gjerne et studiested basert på hvor du ønsker å leve de årene du studerer i utlandet. 

Offentlig eller privat

Konseptet er ganske likt som i Norge. Offentlige skoler får støtte fra den delstaten de ligger i, mens de private er avhengige av at elevene betaler for å gå der eller at de får donasjoner. Likevel vil ikke norske studenter som ønsker å studere i USA få noen fordel av at en skole er offentlig. 

Ofte ser man at private skoler er dyrere enn offentlige. Samtidig kan de private universitetene med høye terminbeløp ende opp med å bli det rimeligste alternativet, fordi mange av disse skolene tilbyr stipender. 

College eller universitet

I denne artikkelen ser du sikkert at vi har brukt disse begrepene om hverandre. Det er fordi det i stor grad betyr det samme. Hovedforskjellen er at college ofte er noe mindre enn universiteter. I tillegg fokuserer sistnevnte gjerne mer på utdanning med master og doktorgrad, mens college har fokus på bachelorgrader. 

Dersom du ønsker å studere i utlandet og gå på en mindre skole med færre studenter, vil kanskje college være det rette valget for deg. 

Start prosessen nå

Kom i gang nå! Start med å se på ulike studielinjer og skoler, ta de nødvendige testene og finn ut hvor mye du kan få dekket av stipender og lignende.

Sørg også for å søke flere steder slik at du er sikret plass. Søk gjerne på drømmestedet ditt, en skole som karakterene dine tilsier at du kan komme inn på, og et sted der du er helt sikker på å få plass. 

Kontakt oss i dag

Har du spørsmål om hvordan vi kan hjelpe deg med å studere i utlandet? Ta kontakt med oss i dag, så hjelper vi deg med hva enn du måtte lure på. Vi gleder oss til å høre fra deg!