Snarveier

Ønsker du å ta studier i USA? Flere og flere internasjonale studenter ønsker å studere i utlandet, også blant norske studenter. Ønsker du å gå på Harvard University for eksempel? Start søknadsprosessen i dag!

Uendelige muligheter

Det er rundt 4000 universiteter i USA, inkludert colleges. Det er med andre ord flust av muligheter. Det å ta et valg på hvor du skal studere og bo de neste årene kan virke uoverkommelig. Heldigvis er det masse informasjon å finne på hjemmesidene til de ulike skolene, alt fra community college til mer prestisjefylte amerikanske universiteter.

Videre i teksten skal vi informere om noen av de største universitetene. Dette er skoler som de aller fleste har hørt om, men kanskje ikke vet nok om til å kunne avgjøre om det er stedet for dem å gå eller ei. 

Topp 6

Den anerkjente avisen U.S. News kåret for noen år siden de 10 beste collegene og universitetene i USA, topp seks ble da:

  1. Princeton University
  2. Harvard University
  3. Yale University
  4. Columbia University

      4.   Stanford University

      4.   University of Chicago

Ivy League

Blant disse seks skolene er fire av dem såkalte Ivy League skoler. Ivy League-gruppen har i alt åtte universiteter i USA som regnes som de eldste og beste stedene å ta utdanning.

Princeton University

Dette er en av de eldste skolene i landet, faktisk nr. fire, og ble grunnlagt i 1746. Princeton er en Ivy League skole og er svært anerkjent og ettertraktet blant studenter. Skolen tilbyr studieprogram innenfor naturvitenskap, samfunnsfag, humanistiske og estetiske fag. 

Til sammen har skolen mottatt 22 nobelpriser innen kjemi, fysikk, medisin og økonomi. Skolen har også et museum med en rekke kjente kunstverk. Tro det eller ei, men selveste Albert Einstein tilbrakte sine år i USA på et eget institutt for avanserte studier ved Princeton.

Harvard University

Harvard er det eldste universitetet i USA, og også en Ivy League skole. De tilbyr høyere utdanning til elever fra hele verden. Skolen ble opprettet i 1636, men frem til 1800-tallet var det flere colleges som gikk under Harvard og alle var nært tilknyttet kirken. Universitet ble i 1865 reorganisert og ble med det ett av landets ledende utdanningssteder.

Skolen er kjent for både store biblioteker, et eget museum, diverse institusjoner, fakulteter og fagskoler.

Yale University

Også Yale er et av de eldste og mest anerkjente universitetene i USA. Yale er en Ivy League skole, som siden 1701 har vært et viktig studiested i USA. Yale er kjent for mye, blant annet for å være den første skolen som konfererte en doktorgrad. De har hatt en rekke elever som har vunnet en svært stor pris innen akademia, nemlig MacArthur Genius Grant.

Yale spesialiserer seg på bachelorgrader i USA. Sammen med de to skolene nevnt over, er Yale en av “The Big Three” og ansett som en av de mest prestisjetunge skolene i landet.

Tre på delt 4. plass

På listen lenger opp la du kanskje merke til at det er tre universiteter i USA som deler fjerdeplassen over de beste skolene.

Columbia University

Dette er den fjerde Ivy League skolen på listen. Columbia har siden 1754 vært den mest prestisjefylte skolen i New York, og ligger på Manhattan. Skolen har rundt 4000 ansatte som alle jobber akademisk. Columbia tilbyr bachelorgrader, i tillegg til doktorgrader ved en underliggende skole. 

Stanford University

Stanford University er lokalisert i Stanford utenfor Palo Alto i California. Byen ligger midt i Silicon Valley, syd for San Francisco. Skolen er blant annet kjent for å ha utdannet opp til flere nobelprisvinnere, og bibliotekene ved skolen rommer hele 8,2 millioner titler. 

University of Chicago

Denne skolen fokuserer på forskning og ligger i Chicago, Illinois. I tillegg til USA, har skolen også campuser i London, Paris og Singapore. Universitet ble grunnlagt i 1890 og er kjent for å ha utdannet flere nobelprisvinnere. Det er bare Cambridge University som har fostret frem flere nobelprisvinnere enn university of Chicago.

Søk i dag

Finn din drømmeskole og start på søknaden din allerede i dag. Prosessen kan virke lang og krevende, men vi er her for å gjøre den lettere for deg. Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg med å komme i gang.