Snarveier

Det å ta noen år på utveksling i USA gir deg ikke bare en utdanning, men også en helt unik opplevelse og erfaring. Oppdag den amerikanske kulturen og få en opplevelse for livet!

Vært der før?

Kanskje du tok et utvekslingsår i USA på videregående, eller en språkreise på ungdomsskolen? Har du bodd hos en typisk amerikansk familie og gått på amerikansk high school i for eksempel New York?

Det å ha vært boende hos en amerikansk vertsfamilie kan gi deg et helt unikt bilde av hvordan USA fungerer. Det samme gjelder dersom du har tatt ett år på videregående skole på utveksling. Uansett om du har bodd i USA eller ikke, vil en utdanning i utlandet være en fantastisk mulighet til både å lære, og oppleve en annen del av verden. 

Hvordan fungerer det?

Dersom du ønsker å gå på college eller universitet i USA, er mulighetene mange. Du velger selv hvilken skole du søker på, basert på dine ønsker innen studier, sted og pris. 

Når man skal velge studiested er det flere ting som er med på å avgjøre hvilket sted som er best for deg:

  • Pris
  • Fag
  • Sted

Ulike priser

Ulike skoler har ulik pris. På noen skoler er det også lettere å få stipend enn andre. Fordelen med USA er at det er såpass stort, dermed finnes det et passende alternativ for alle. Vi hjelper deg med å finne det alternativet som passer best for deg.

Hvilke fag vil du ta?

Vi velger utdanning ut i fra hva vi syns er interessant, og hva vi ønsker å jobbe med. Derfor bør du velge den skolen som best mulig dekker dine ønsker og krav til studiene. Ulike skoler spesialiserer seg innen ulike fagområder, og hver skole vil derfor kunne tilby deg noe helt unikt. 

Hvor vil du studere?

Liker du best sol og varme, strender og bading? Eller kanskje du elsker storbylivet, der alt suser forbi og aldri sover? Velg skole ut fra hvor du ønsker å være i studietiden. Husk at årene på universitet handler om deg, velg det du vil – både når det kommer til fag, skole og sted. 

Søk der DU vil gå

Når du har bestemt deg for hvor du vil gå på skole, er det tid for å søke på skolen du ønsker å være student ved, kanskje en du hørte om på utveksling i USA? Søkeprosessen er litt annerledes i USA enn den er i Norge. Vi er vant til at karakterene fra videregående avgjør hvilke studier vi kommer inn på. I USA holder det ikke med kun karakterer.

Når du skal søke på en skole i USA må du fylle ut en søknad. Denne tar for seg langt mer enn hvilke fag du har tatt. Du vil blant annet ofte måtte ta en akademisk test, gjerne SAT eller ACT, som skal gi skolen en idé om hvilket nivå du ligger på innen ulike fag. Deretter kommer man til en av de viktigste delene av søknaden, nemlig ditt personlige essay, eller motivasjonsbrevet.

Essayet skal vise hvem du er som menneske. Her handler det ikke om å imponere lærerne med språk, fag eller karakterer. Du skal rett og slett gi skolen et innblikk i hvem du er. Ofte baseres denne delen på et spørsmål skolen du søker deg inn hos stiller. Det er viktig at du skriver denne selv, men jobb gjerne med den over en lenger periode så den blir så bra som den kan bli. 

Få hjelp av oss

Ta kontakt med oss i dag så hjelper vi deg med å komme i gang. Start søkeprosessen allerede nå og se frem til å studere i USA!